sivuston tukijat
sivuston tukijoita Halikko Works Tikkurila CoatingsOpetusministeriö

 

Taiteella on tekijänsä. Teoksen saattaminen valmiiksi on usein yhteistyötä, jossa taiteilijan ajatustyö ja muotokielen hionta yhdistyvät eri alojen ammattilaisten osaamiseen. Erityisesti suuret ulkoveistokset asettavat haasteita niin taiteilijalle kuin hänen työryhmälleen.

Kuvanveistäjä Pekka Jylhä on toteuttanut useita teoksia Halikko Worksin tehtaalla. Samassa tehtaassa on tehty vaativia terästöitä myös muille taiteilijoille. Pitkä kokemus materiaalien valinnasta ja käsittelystä tuotti jälleen onnistuneen tuloksen kun Pekka Jylhän seitsemän tonnin painoinen Ilo-veistos toteutettiin vuonna 2007 Halikko Worksin tehtaalla. Salon uimahallin edustalle sijoitettu rantapalloa esittävä veistos on nimensä mukaisesti maalattu iloisin värein, jotka ovat Tikkurila Coatingsin tuotevalikoimasta.

Halikko Works ja Tikkurila Coatings ovat tukeneet Salon prosenttitaidetta esittelevää sivustoa. Tämän lisäksi Opetusministeriö on tukenut sivuston suunnittelua museoiden tietoyhteiskuntahankkeisiin tarkoitetuista varoista vuonna 2006.